top of page

Over Leonie

Yara Dragt Photography DSC06182-min (2)-min (1) (1).png

Ik was een zogenaamde "happy single" . Voor de buitenwereld had ik mijn leven goed voor elkaar: een eigen huis, veel leuke vriendinnen en een leven gevuld met etentjes, feestjes en op vakantie gaan. In de basis was ik zeker gelukkig, maar ik begon me steeds vaker eenzaam en alleen te voelen. Het lukte me namelijk niet in de liefde

Ik had geen gebrek aan aandacht van leuke mannen. Maar steeds als ik dacht dat ik in een beginnende relatie zat, , haakten ze af. Ze vonden me heel leuk, maar….. “ik ben niet toe aan een relatie”. Of ze waren uit op 1 ding... Ik begon steeds vaker te twijfelen aan mezelf. Was het misschien niet voor mij weggelegd? Of deed ik iets gruwelijks verkeerd?

Toch bleef het verlangen naar een liefdevolle relatie knagen. Om mij heen vonden steeds meer vriendinnen een leuke man via dating apps. Ik wilde dat ook!! Via Inner Circle ontmoette ik iemand die in mijn “plaatje” paste. Knappe man, zelfde levensfase en zelfde interesses. Dit was HET dan toch? Ik zag mezelf al met hem samenwonen 😊. Vol vlinders in mijn buik, stortte ik mezelf in een relatie met hem. Dit keer ging het wél lukken. Met deze man zou ik een fijne toekomst opbouwen. Hij zou mij adoreren en we zouden alles samen doen. Ik zag het helemaal voor me. Samen koken, uit eten, intimiteit, vakantie, uren kletsen, bring it on!

 

Toch “klopte” het niet helemaal, ik had steeds het gevoel dat ik op mijn tenen moest lopen en niet mezelf kon zijn. Hij gaf mij het gevoel dat ik niet “goed genoeg” was, door steeds commentaar te hebben op mijn kleding stijl, autokeuze en als wat in zijn ogen niet “luxe” genoeg was. Daarnaast was hij de ene keer “into me” en het volgende moment “verdwenen” Het maakte me ontzettend onzeker en bracht me aan het twijfelen. Wat ik toen nog niet wist is dat ik een man met bindingsangst had getroffen.

Moest ik hiermee doorgaan? Mijn intuïtie zei van niet, maar ik wilde het ook zo graag…. Misschien zou het wel beter gaan, of zou hij veranderen? Nee! zei ik, ik ga geen genoegen meer nemen met iemand die niet voor MIJ gaat. Ik was er klaar mee en heb hem bedankt voor de leuke tijd en afscheid genomen. Het voelde zo goed! Ik had geen liefdesverdriet en kon hem zo laten gaan. Voor het eerst had ik écht gekozen voor mezelf en MIJN waarde. Wat een opluchting.

HET OMSLAGPUNT

Ik besloot dat ik nooit meer genoegen zou nemen met minder en allerlei concessies te gaan doen om liefde te “verdienen”.  Dat was het moment dat ik me realiseerde dat ik het anders moest gaan aanpakken. Dat ik mezelf op nummer 1 mocht gaan zetten. Dat ik het waard was om een liefdevolle gelijkwaardige relatie te krijgen met iemand die van mij zijn prioriteit maakt.

Deze inzichten gaven mij enorm veel kracht en ik begon me anders op te stellen naar mannen. En vertelde mezelf dit: Ik ben een lot uit de loterij! 😉

 

ECHTE LIEFDE

Doordat ik in zo’n andere flow was terechtgekomen, voelde ik me zelfverzekerd, aantrekkelijk en vooral de beste versie van mezelf. Zo stapte ik vol vertrouwen op een man af die aan de bar een biertje dronk. Ik zei tegen hem: Hey! Wat leuk dat jij er ook bent! Hij keek me aan en zei: Wie ben jij? Ik zei: Ik ben Leonie! En jij? Ik heet Leon, zei hij. Ik lachte en zei: Als dat geen “match made in heaven” is, dan weet ik het niet meer 😉. En zo begon mijn relatie met mijn “soulmate”, zomaar opeens. Hij was meer dan ik ooit had durven dromen! Knap, een hottie, gek op mij, mijn supporter, mattie, vriendje, partner, en degene van wie ik zoveel liefde ontvang en met wie ik zoveel toffe momenten deel. Ik voel me nog steeds zijn Queen en heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld in een relatie. Nu had ik eindelijk ervaren hoe de liefde werkt😊.

bottom of page